Mensen gebruiken hun tuin voor ontspanning. We doen het wel op onze eigen manier. De één vindt het heerlijk om op een betegeld terras een biertje te drinken in de zon terwijl een ander enorm geniet van een begroeide tuin met een zee aan bloemen.

Als je wel eens een paleistuin hebt gezocht of een stadspark is het je vast opgevallen dat alles klopt. De kleuren passen bij elkaar, de paden lopen symetrisch en er zit een regelmatig patroon in. Dit is uiteraard niet vanzelf gekomen. Deze tuinen zijn ontworpen door tuinontwerpers als Dick Beijer, Monique Marcelis en Ton ter Linden. Deze mensen maken in samenspraak met u als klant de tuin van uw dromen.

Voor veel mensen is het werken in de tuin, ook wel tuinieren genoemd een ontspannen bezigheid. Na een dag hard werken kun je heerlijk tot rust komen als je, je tuin staat te schoffelen of plantjes aan het poten bent.

Maar niet iedereen heeft groene vingers. Dat wil zeggen niet iedereen is handig in de tuin. Je kunt je tuin dan helemaal betegelen of je huurt een tuinman in.

Maar hoe je het ook doet het eindresultaat is dat je een prachtig onderhouden tuin hebt die een lust voor het oog is.